Loading

Prev Menu Next
Gebruikers Handleiding NN3

3. Nodal Ninja Onderdelen en Eigenschappen

Nodal Ninja 3

Horizontale Arm


Verticale Arm


Basis Arm


Eigenschappen:

De volgende specificaties van de afmetingen, belastbaarheid, en andere design informatie zal je helpen bepalen of NN3 compatibel is met je camera. We raden je ook aan een kijkje te nemen op onze website (www.NodalNinja.com) voor een aangepaste lijst van compatibele camera’s.
Maximale belasting: ongeveer 1800g met de camera in portret mode (verticaal) op de horizontale arm. Het wordt afgeraden bij zwaardere cameras en lenzen de vijzen extra aan te spannen.
Externe factoren zoals wind, onstabiele oppervlaktes (v.b. boten) kunnen de stabiliteit van elk statief hulpstuk verminderen. We raden een kwaliteitsstatief aan voor betere stabiliteit. Sommige goedkope statieven hebben “speling“ in de nek en blijven niet pas bij het verdraaien.

Basis Arm

De buitenafmetingen van de basis arm zijn: 150mm x 35mm x 10mm.
Regelafstanden vanaf het center punt van de basis arm tot het verticale arm center punt, de minimum instel afstand is 25mm en maximum afstand 96mm. Noteer dat N3T30 met N3T30 T-adapter de maximum regelafstand zullen vergroten tot 127mm. Dit is de maximale afstand van de camera montage schroef tot het ‘geen parallax punt’ (intrede-pupil) van een specifieke lens.
Een goede afregeling van het ‘geen parallax punt’ vraagt om twee afregelingen, de eerste afregeling gebeurt door de Verticale Arm te verschuiven op de Basis Arm.. De Basis Arm heeft een met laser gegraveerde millimeter schaal. Voor de duidelijkheid zijn de groeven van de schaal opgevuld met waterbestendige verf.
De Basis Arm bevat de “basis rotator eenheid”. Het ¼ inch gat zonder schroefdraad dient ter bevestiging van basis rotator. De basis rotator eenheid laat rotatie van 360 graden toe. Het is aanbevolen steeds te roteren in wijzerszin. De rotator heeft aanduidingen elke 5 graden, een langere aanduiding elke 15 graden en nummers van 0 tot 360 graden elke 30 graden. De rotatiespanning is instelbaar. Gebruik een munt om de blinkende schroef te lossen om dan met de gekartelde knop (met Nodal Ninja markering) handmatig de gewenste spanning in te stellen, blokkeer deze instelling door de blinkende schroef weer aan te spannen.
De waterpas dient om de Nodal Ninja te niveleren door de druppel te centreren in de ring.

NOTA: Indien je over meerdere waterpassen beschikt (zoals bvb op het statief), gebruik dan steeds de Nodal Ninja waterpas als laatste instelling.

Horizontale Arm:

De buitenafmetingen van de horizontale arm zijn: 146mm x 35mm x 10mm. Regelafstanden vanaf het center van de bovenste rotator tot de camera bevestigingsschoef , de minimum instelafstand is 37mm en de maximum afstand 117mm. Noteer dat de N3T30 met N3T30 T-adapter de maximum regelafstand zullen vergroten tot 143mm. Dit is de maximale afstand van de de camera bevestigingsschoef tot het ‘geen parallax punt’ (intrede-pupil) van een specifieke lens. Bij gebruik van de N3T30 of N3T20 T-adapters in de uiterste stand kan de horizontale arm niet meer volledig naar boven (zenith) geroteerd worden.
De tweede afregeling van het ‘geen parallax punt’ gebeurt door de camera dichter of verder van het center van de bovenste rotator te verschuiven. De Horizontale Arm heeft een met laser gegraveerde millimeter schaal. Voor de duidelijkheid zijn de groeven van de schaal opgevuld met waterbestendige verf.
De horizontale arm bevat de “bovenste rotator”. De bovenste rotator laat een rotatie toe van 180 graden in verticale richting De rotator heeft aanduidingen elke 5 graden, een langere aanduiding elke 15 graden en nummers elke 30 graden van 0 tot 90 in de ene helft en 0 tot -90 in de andere. Deze zijn uiterst handig bij panorama’s met ‘meerdere rijen’ (mulitrow) en 360 x 180 panorama’s.

Nodal Ninja 3

© 2018 Nodal Ninja ®