Loading

Prev Menu Next
Manual de utilizare NN3 & NN3 MKII

1. Introducere

NN3 MKII

Felicitări pentru această achiziţie şi bine aţi venit în minunata lume a fotografiei panoramice. Fotografia panoramică este unul din segmentele fotografiei imagistice cu cea mai mare dezvoltare din ziua de azi. Prin dezvoltarea hardware-ului şi a software-ului sunt posibile acum lipiri perfecte ale mai multor imagini într-o panoramă. Indiferent că faceţi fotografii panoramice din numai două cadre, sau din peste 100 de cadre, Nodal Ninja este proiectat să permită eliminarea erorii de paralaxă la fotografierea cadrelor vecine.
Acest cap panoramic pentru trepied este un echipament de calitate proiectat să funcţioneze mulţi ani.
Nodal Ninja este cel mai uşor şi cel mai mic cap panoramic existent pe piaţă. Proiectată special, montura panoramică permite fotografului să regleze poziţia camerei/obiectivului exact pe axa de rotaţie necesară, numită pupila de intrare. Aceasta ajută la eliminarea erorii de paralaxă inerentă atunci când se fotografiază multe cadre învecinate. Fără eroarea de paralaxă, fotograful are posibilitatea de a "lipi" sau compune multe fotografii, rezultând o fotografie mai mare, fără ca lipirea să fie vizibilă.
Am dori să subliniem faptul că, prin abuz de limbaj, se foloseşte termenul de "Nodal Point" în loc de "entrance pupil". Tehnic vorbind, punctul în jurul căruia pivotează (se roteşte) obiectivul pentru evitarea erorii de paralaxă se numeşte "entrance pupil" sau "pupila de intrare", dar se foloseşte des termenul de "Nodal Point" când se fac referiri, de fapt, la "pupila de intrare".

© 2018 Nodal Ninja ®