Loading

Prev Menu Next
Manual de utilizare NN3 & NN3 MKII

3. Nodal Ninja 3 - Părţi componente

Exploded view

Părţi componente NN3 - Fotografii realizate de Rosauro Ona


Exploded view

Părţi componente NN3 MKII - Fotografii realizate de Rosauro Ona3.1. Ansamblu şină superioară


Plăcuţa pentru montarea camerei poate fi înlocuită cu şaiba pătrată.3.2. Ansamblu şină inferioară


La NN3 MKII nu se foloseşte acest sistem de fixare.

Unele exemplare pot avea doar o şaibă.

Pentru NN3, există discuri specifice - accesaţi magazinul nostru online pentru a vedea discurile disponibile.


Discurile pentru clichet disponibile pentru NN3 MKII:


3.3. Specificaţiile părţilor componente


Următoarele specificaţii de dimensiune şi greutate şi alte informaţii de design vă vor ajuta să stabiliţi dacă NN3 este potrivit pentru camera dumneavoastră. Vă recomandăm să accesaţi site-ul nostru (www.NodalNinja.com) pentru lista actualizată cu camerele compatibile.
Încărcarea maximă: aproximativ 4 lbs (1800g) când camera este montată în mod portret (vertical). Unele camere grele şi unele obiective pot necesita o strângere exagerată a şuruburilor, ceea ce nu este recomandat.
Factori externi ca vântul, suprafeţe instabile (punţi de vapor) pot reduce stabilitatea oricărui cap de trepied.
Vă recomandăm să folosiţi un trepied de calitate pentru o bună stabilitate. Unele trepiede ieftine au "joc" la nivelul capului şi nu menţin nivelul de orizontalitate necesar când se roteşte capul.


3.3.1. Ansamblul şina inferioară

Dimensiuni de gabarit ale şinei inferioare = 150mm  x 35mm x 10mm (5 7/8" x 1 5/8" x 3/8").
Distanţe de reglaj de la rotatorul inferior la punctul de montare a braţului vertical, distanţă minimă 25mm (1"), distanţă maximă 96mm (3 3/4"). De reţinut că adaptoarele T N3T30 şi N3T20 măresc distanţa maximă de reglaj la 127mm (5"). Aceasta va fi distanţa maximă de la montura camerei la punctul nodal (pupila de intrare) pentru un anumit obiectiv.
Şina inferioară orizontală este folosită pentru a deplasa ansamblul vertical (când este ataşat) într-una din cele două poziţii necesare pentru pupila de intrare, poziţii ce depind de cameră şi de obiectivele utilizate. Şina are gradaţii cu laser, în trepte de 1 mm (intervale de 1 mm). Şanţurile scalei milimetrice sunt umplute cu vopsea rezistentă la apă pentru creşterea durabilităţii şi citire uşoară.
Ansamblul şină inferioară înglobează "Ansamblul rotator inferior". O gaură de 1/4 inch fără filet cuplează rotatorul inferior în şina inferioară. Rotatorul inferior permite rotiri de 360 de grade pe orizontală. Este recomandat ca întotdeauna să fotografiaţi cadrele în sensul acelor de ceasornic. Baza rotatorului este gradată cu demarcaţii în intervale de 5 grade, cu câte un semn subţire mai lung la intervale de 15 grade. Valorile numerice de la 0 la 360 de grade sunt gravate la intervale de 30 de grade.
Puteţi strânge baza rotatorului pentru a regla tensiunea de rotire dorită. Pentru a regla tensiunea folosind o monedă sau o şurubelniţă standard, ţineţi strâns butonul de reglaj (cel cu marcajul Nodal Ninja) la tensiunea dorită, apoi răsuciţi şurubul interior, pentru a fixa tensiunea.
Nodal Ninja rotator base

NN3 MKII nu necesită acest reglaj.

Bula de nivel este folosită pentru a orizontaliza Nodal Ninja prin centrarea bulei în inel.
Bula de nivel este foarte sensibilă - poate prea sensibilă. Este dificil să obţineţi o nivelare perfectă, deci este posibilă o uşoară descentrare. Atât timp cât deplasarea faţă de centru nu este mare şi bula rămâne în interiorul cercului, asta este tot ce aveţi de făcut.
Nu vă recomandăm să folosiţi nivelare multiplă (mai multe bule de nivel), deoarece este foarte dificil să potriviţi o nivelare cu cealaltă.

Dacă folosiţi mai multe bule de nivel (de exemplu, cea a trepiedului, a plăcuţei de prindere rapidă etc.), întotdeauna luaţi în considerare bula de pe Nodal Ninja ca nivel de referinţă şi reglaj.3.3.2. Ansamblul şină superioară

Dimensiuni de gabarit ale şinei superioare = 146mm  x 35mm x 10mm (5 3/8" x 1 5/8" x 3/8").
Distanţe de reglaj de la rotatorul superior la centrul de prindere al camerei: distanţa minimă 37mm (1 1/2"), distanţa maximă 117mm (4 1/2"). Reţineţi că N3T30 şi adaptorul T N3T30 vor creşte distanţa de reglaj maximă la 143mm (5 5/8"). Acesta va fi distanţa maximă de la montura camerei până la punctul nodal (pupila de intrare) pentru un anumit obiectiv.
De asemenea, când utilizaţi adaptoarele T N3T30 şi N3T20 şi dacă ansamblul şină superioară este reglat la extremă extindere, acest ansamblu nu se va roti complet la 90 de grade în sus, spre zenit.
Şina superioară orizontală se utilizează pentru a deplasa camera (când este ataşată) în cea de-a doua din cele două poziţii pentru punct nodal, ce depinde de camera şi obiectivele utilizate. Şina are, de asemenea, scală gradată cu laser, marcată în milimetri (intervale de 1 mm). Şanţurile sunt umplute cu vopsea rezistentă la apă, pentru durabilitate şi claritate.
Ansamblul şină superioară înglobează "Ansamblul rotator superior".  Ansamblul rotator superior permite rotiri de 180 grade în plan vertical. Rotatorul este gravat cu marcaje la intervale de 5 grade, cu un marcaj subţire şi lung la intervale de 15 grade. Valorile numerice între 0 – 90 şi 90 – 0 pe o parte şi 0 – -90 şi -90 – 0 grade pe cealaltă jumătate sunt gravate în intervale de 30 de grade. Acestea sunt foarte utile în cazul panoramelor multirow şi a panoramelor sferice complete.


3.3.3. Nodal Ninja 3 MKII - Pachetul Standard

Click to enlargeNN3 MKII Starter Package


3.3.4. Conţinutul pachetului Nodal Ninja 3NN3 MKII Standard Package - What you get


Nodal Ninja Hard shelled case

Nodal Ninja 3 în husa rigidă şi accesorii.


Nodal Ninja 3 MKII Package

Pachetul Nodal Ninja 3 MKII


Pachetul, în general, conţine capul panoramic NN3 MKII, plăcuţa pentru cameră, discuri pentru clichet, opritoare, husa rigidă, ghid de utilizare şi o punguţă cu diferite extra componente. Este important de reţinut că conţinutul pachetului poate varia. De asemenea, distribuitorii din diferite ţări pot să includă diferite componente în pachet. Vă rugăm să verificaţi ce conţine pachetul, înainte să efectuaţi comanda.
În magazinul nostru online, este disponibil şi NN3 MKII fără rotator.

© 2018 Nodal Ninja ®